yokohama bay panorama

Yokohama is de vierde grote stad van Japan en is binnen 20 minuten te bereiken vanuit Tokyo. Yokohama staat bekend om haar grote Chinatown. Een wijk vol Chinese restaurants en winkels vol met lekkernijen en souvenirs. Ik keek er mijn ogen uit, maar helaas had ik al de keren dat ik er geweest ben net geen trek in eten. Dus naar dat feest kijk ik nog uit. Dicht bij Chinatown is ook een groot honkbalstadion waar ik graag een wedstrijd zou willen zien. Ook dat is er nog niet van gekomen. Wel heb ik in Yokohama genoten van het fantastische uitzicht over Yokohama Bay waar je op diverse plekken gelegenheid toe hebt.

Landmark tower

Yokohama Landmark towr

Bijvoorbeeld vanaf de Landmark tower, een gigantisch brutalistisch gebouw met allerlei functies. Van de 52ste tot de 67ste verdieping zit het Royal Park Hotel. De kamers van dit hotel hebben gigantische ramen, met extra brede vensterbanken waar je op kunt zitten. Zo heb je dag en nacht een prachtig uitzicht zonder hinder van andere gebouwen, die zijn namelijk allemaal veel lager. Vorig jaar verbleef ik een nacht in dit hotel en maakte ik er dit (veel te) korte filmpje van de zonsopgang.

Sky Garden observatie deck

Als je het Royal Park Hotel te duur vindt, wat ik met goed kan voorstellen, kun je gebruik maken van de Sky Garden observatie deck in dezelfde Landmark tower. Deze zit op de 69ste verdieping. Dat is 273 meter hoog. Met de snelste lift van Japan ben je met 750 meter per minuut rap boven. Het kost 1,000 yen voor volwassenen en de Sky Garden is van 10 tot 9 open. Op zaterdag zelfs tot 10 uur ‘s avonds.

Check voor meer details de website van de Sky Garden.

De haven

Yokohama is ook een opstapplek voor een nachttoer, per boot, van de havens van Yokohama en Kawasaki. Heel erg de moeite waard. Binnenkort meer daarover.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.