Voor mijn recent gerenoveerde woning ben ik op zoek naar een Japan-relateerde poster of kunstwerk voor aan de vers-gestucte muren. Ik heb een aantal wensen en criteria.

  • een betaalbare kakejiku (roltekening)
  • en een ‘minimal’ Blade Runner filmposter
  • of een moderne zwart-witte landkaart
  • een vintage reisposter
  • en zeker iets voedsel-gerelateerd…

De kakejiku heb ik nog niet gekozen. Er zijn er genoeg kakejiku-posters op eBay, maar het is wachten op de juiste combinatie van look en prijs. Hetzelfde geldt voor de vintage reisposters. De replica’s die je vindt zijn goed te betalen, maar worden goedkoop gedrukt.

Wat de Blade Runner poster betreft, daar zijn er een aantal ‘fan-art’ versies van in omloop. Deze poster met origami eenhoorn vind ik wel aardig.

Perfecte poster

Op zoek naar iets voedsel-gerelateerd stuitte ik in de shop van Roads & Kingdoms (een award winning reis-, eten-, en muziekmagazine waar o.a. Anthony Bourdain bij betrokken is) op de perfecte combinatie van minimal, landkaart en voedsel: namelijk de ‘regional ramen map‘. Het is een door design-studio Orange and Park strak vormgegeven poster. Op deze limited-edition uitgave is in wit, grijs en zwarte kleuren de kaart van Japan afgebeeld. Op de kaart is de herkomst van de tien meest bekende soorten ramen aangegeven, inclusief mijn favoriet: tonkotsu uit de omgeving van Fukuoka.

Roads and Kingdoms - Regional Ramen Map

Dat Roads & Kingdoms niet in Europa bezorgt was een minor hiccup. Daar heb je speciale koeriers voor. De poster is al onderweg!

Foodporn artikelen

Op Roads and Kingdoms vind je trouwens ook een aantal mooie ‘foodporn’ artikelen:

Nog meer leuke posters

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.