Samurai Gourmet is de titel van een nieuwe Japanse series op Netflix. Bekijk hier de trailer.

De collectie Japanse series op Netflix groeit snel. We hadden al Terrace House, Good Morning Call, Atelier en het geweldige Midnight Diner: Tokyo Stories, en nu is er de nieuwe serie Samurai Gourmet (Nobushi no Gurume). Deze serie is gebaseerd op een essay van Masayuki Kusumi en een manga met dezelfde titel.

Salaryman waant zich samurai

Takeshi Kasumi is net gepensioneerde salaryman. In de eerste aflevering is het de eerste dag van zijn pensioen. Takeshi-san moet nog wennen aan al de vrije tijd die hij nu heeft. Al dagdromend hervindt hij in 12 afleveringen zijn passie voor het leven in het algemeen en eten in het bijzonder. Hij wandelt door de stad en waant zichzelf een samurai die kan eten en drinken wat hij maar wil. Maar hij heeft er in het echte leven af en toe nog wel moeite mee om voor zichzelf op te komen.

De acteur Naota Takenaka die Takeshi-san speelt, zet hem zeer sympathiek neer. Hij kan enorm genieten van een simpele maaltijd en een glas bier. Daarom is de serie is naast eetlustopwekkend ook hartverwarmend. Je leert naast Takeshi-san en zijn samurai alter-ego ook zijn vrouw een beetje kennen, maar verder zijn er geen vaste personages. Hij gaat iedere aflevering naar een ander restaurant voor zijn lunch.

Authentieke locaties

Samurai Gourmet is opgenomen op locatie in Tokyo, in bestaande restaurants. Ze verschijnen onder hun eigen naam, met authentieke gerechten die echt op de kaart staan. Elke aflevering bevat close ups van ingrediënten en het bereiden van de maaltijden. Net als in Midnight Diner draait het in iedere aflevering om een ander geliefd gerecht. Als Takeshi-san dagdroomt over de samurai of over zijn jeugd, kijk je met hem mee, want de locatie en de acteurs gaan dan even terug in de tijd. De 12 afleveringen duren elk 20 minuten.

 

One Comment

  1. Midnight Diner was inderdaad erg leuk. Ben benieuwd naar deze nieuwe serie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.