Al mijn websites en weblogs van de afgelopen 20 jaar waren Engelstalig. Ik vraag me daarom nog steeds af of ik deze site over reizen in Japan niet ook in het Engels had moeten opzetten. Dat heb ik niet gedaan, omdat er al zoveel Engelstalige sites over Japan zijn en het aantal Nederlandstalige bronnen kleiner is. Zelf haal ik over het algemeen mijn informatie over Japan (en andere zaken0 uit Engelstalige bronnen, zoals japan-guide.com en de vele j-vloggers die ik volg op YouTube. Maar ik weet dat het kunnen of willen lezen van langere lappen tekst in het Engels niet voor iedereen altijd even vanzelfsprekend is.

Wat zijn dan die andere Nederlandstalige bronnen? Hieronder een lijstje van de mij bekende sites. Als ik iemand over het hoofd gezien heb, dan hoor ik het graag!

SushiTimes.com

TheSushiTimes.com is denk ik de meest actieve Nederlandse site over alles wat met Japan te maken heeft, met een breed scala aan onderwerpen en nadruk op pop culture. Je kunt hier dus zeker terecht voor nieuws over lifestyle, entertainment, anime/manga en cosplay, maar ook voor reis-gerelateerde informatie.

Tokyo.nl

Tokyo.nl focust net als japanopreis.nl op het reizen naar Japan, met de nadruk op – hoe kan het ook anders – de stad Tokyo. Je kunt er echter ook terecht voor informatie over de diverse eilanden waar Japan uit bestaat, en de belangrijke steden die daar zijn. Tokyo.nl helpt je met het plannen van je stedentrip door het opstellen van handige top tien lijsten van de beste attracties.

Ervaarjapan.nl

Ervaarjapan.nl bestaat al heel wat jaren, maar het lijkt er op alsof de productie enigszins stil is gevallen. De bijbehorende facebook, twitter en instagram accounts zijn offline gehaald. De laatste post op het blog van de site is van februari 2018. Je kunt echter een hoop informatie vinden in de archieven, over zowel reizen als werken in Japan.

NB. Op het plaatje boven dit artikel zie je onze Nederlandse Nijntje pontificaal in parkje in de voormalige Nederlandse nederzetting van Dejima, Nagasaki staan.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.