Waar vind je een Japan Rail Pass hoesje? Je bent naar Japan gereisd, hebt je voucher ingewisseld en daar sta je met je verse Japan Rail Pass. Waar bewaar je dat ding?

Japan Rail Pass past nergens in

De Japan Rail Pass heeft een wat onhandig formaat waardoor hij nergens in past. De pas is 15,5 x 10 cm groot, of “A6” formaat. Je steekt hem net niet lekker in je zak. Hij past niet in een standaard paspoorthoes en ook niet goed in de nektasjes die je bv bij de Hema kunt kopen. Of hij past net, maar raakt daardoor tijdens de reis beschadigd. En misschien wil je die mooie JR Rail pas wel als aandenken aan je reis bewaren. Je moet hem als je onderweg bent iedere keer als je door de poortjes van de Shinkansen lijn heen wilt laten zien, dus je moet hem bij de hand hebben. Met je trolley of je rugzak in de hand wil je de pas het liefst om je nek hangen. Een gat in de markt voor aanbieders van de Japan Rail Pass, zou je denken. Maar tot nu toe ben ik er nog geen tegengekomen die een oplossing aanbiedt.

JR Rail Pass hoesje bij Daiso

Daiso A6 JR Rail Pass hoesje

Je kunt op Ebay en bij kantoorboekhandels A6 formaat hoesjes vinden voor congres badges, en dergelijke. Die kan je echter alleen in grote hoeveelheden aanschaffen, dus daar schiet je ook niks mee op. Op JPrail.com vond ik een aantal jaren geleden een tip voor een hoesje die je voor 100 yen in Japan zelf bij Daiso kunt kopen. Daiso is een winkel die je overal in Japan tegenkomt. Je kan er 1001 dingen kopen, meestal voor maar 100 Yen (0,80 euro). Ze hebben heel veel op het gebied van handige mapjes, hoesjes en tasjes. Voor de fotografen en gadgetliefhebbers onder ons… bij Daiso vind je ook heel veel spotgoedkope beschermende “neoprene” hoesjes voor je apparatuur.

Waar vind je een Daiso winkel

Daiso Logo

Daiso winkels vind je overal in steden in Japan. Hun roze en witte logo staat in ‘ons’ alfabet op de muur, dus je herkent ze gemakkelijk. Je kunt het beste naar een wat grotere Daiso gaan. De kleinere Daiso winkels zoals op het bekende Takashitadori/Harajuku in Tokyo hebben soms geen kantoorartikelen. Grotere Daiso winkels vind je bijvoorbeeld bij de stations Funabashi en Kinshicho en bij Decks in Odaiba.

Voor je Japan Rail Pas moet je op de kantoorartikelenafdeling bij de plastic mapjes zoeken naar hun “insurance card and pocketbook medicine cover with sticker stopper”. Dat is een lange naam voor een A6 formaat hoesje met een aantal vakjes. De JR Rail Pass past er precies in en je kunt ook de losse treinkaartjes die je koopt er in kwijt. Bovenin de hoes zit een gaatje waar je een lanyard aan kan bevestigen zodat je hem ook om je nek kunt hangen. Super handig! Geen lanyard bij de hand? No worries, die hebben ze bij Daiso natuurlijk ook.

Japan Rail Pass hoesje en lanyard

Succes bij het vinden van dit handige hoesje voor je JR Rail Pass. Kijk uit dat je in de Daiso je mandje niet te vol gooit!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.